L. Jordaan | De Vampier

21 December 2012 eindigt er iets. Tenminste dit doet de Mayakalender ons geloven. Maar wat?

In een eerder bericht heb ik geprobeerd uit te leggen welke gevoelens en gedachten naar mijn idee het grote graaien veroorzaken. Laat ik daar nog iets aan toe voegen. Ik volg, meer dan geïnteresseerd, de ontwikkelingen in Griekenland. En dan bedoel ik de aankomende verkiezingen. Het politieke systeem, lees: de aanwezige machtsstructuren, komen niet alleen onder druk te staan. Zij steunen evenals zoveel andere “beschaafde” landen een politiek systeem dat sterke banden heeft met een door een door corrupt economisch systeem. Ik doel hierbij op de monetaire unie. Om hun ongenoegen voor het politieke systeem kenbaar te maken stemmen zij of uiterst links of uiterst rechts. Maar het ongenoegen zit dieper. Wat werkelijk rot is en naar boven komt etteren is ons waardesysteem.

Het is vandaag 5 mei. Bevrijdingsdag. Wij vieren in Nederland dat wij 67 jaar geleden bevrijd zijn van de vijand. En die vijand dat was mij er een. Een van de ergste van zijn soort. Dan heb ik het uiteraard over de dictator Adolf Hitler. Hij dicteerde het Duitse volk, met een aantal door en door verdorven kameraden, hoe je moest leven naar zijn ideeën. Een groot deel van het volk geloofde hem en hij stortte “de gelovigen” in het ongeluk. Aanvankelijk lukte het hem met geweld meerdere landen te veroveren en dwong hen ook te “geloven” in zijn ideeën en manier van leven. In 1945 werden we bevrijd van de gedicteerde ideeën en veranderde alles weer in het oude. Het land werd weer opgebouwd met de hulp van De Amerikanen, d.m.v. het Marshallplan. Een belangrijk onderdeel van het Marshallplan was dat Nederland een  monetair beleid zou gaan voeren.

Waar wij ons toen niet van bewust waren was dat we bevrijd van het ene monster, het andere monster binnen lieten. Enige jaren geleden, produceerde de Centrale Bank van de VS, de Federal Reserve, een document genaamd: ‘Modern Money Mechanics’. Deze publicatie, beschrijft de geïnstitutionaliseerde praktijk, van het creëren van geld, zoals gebruikt wordt door de Federal Reserve en het web van wereldwijde handelsbanken, die dat steunen.

Het monster verbergt zich in het volgende: Zoveel meer geld er is, zoveel meer schulden zijn er. Hoe meer schulden, hoe meer geld er is.

De Nederlandse overheid begon een half jaar geleden de campagne Geld lenen kost geld. Deze slogan klopt niet. Het is Geld lenen creëert geld.

De enige manier waarop geld ontstaat, is via leningen! Als iedereen, inclusief de overheid, zijn schulden zou betalen, zou er geen geld in omloop zijn. Het zou ophouden te bestaan!

De huidige schulden in de wereld bij elkaar opgeteld overstijgt meerdere  triljoenen dollars, euro’s of whatever. Deze schulden kunnen never, nooit niet meer ingelost, afbetaald worden. Dit weten de “heren/dames” bij de banken, dit weten de politici, eigenlijk zou iedereen die meedoet, u als lezer ook, en dit rotte systeem overeind houden, dit moeten weten.

Lees 21 december 2012 | Het einde (2)